De docenten

Cora Mulder

Cora is eerstegraads docent beeldende vorming, beeldend kunstenaar en yogadocent. Als lid van Kunstenaarsvereniging Sint Lucas exposeert zij regelmatig.
Vanaf 1998 werkt Cora als docent bij de Opstap. Zij verzorgt er cursussen en ondersteunt cursisten in hun creatieve en persoonlijke talentontwikkeling. Voor de Opstap onderhoudt Cora tevens de contacten met onder andere zusterorganisaties en de gemeente.
Zie ook: http://www.cora-mulder.nl

 

Kaj Glasbergen

Kaj heeft als motto ”zie het als een avontuur”. Zij is beeldend kunstenaar, beeldend therapeut en docent, studeerde in Den Haag, Amsterdam, Jeruzalem en Amersfoort en werkte bij diverse kunstencentra. In Purmerend ontwikkelde zij met collega’s het kunstatelier “KunstWerkt!”. Kaj exposeert regelmatig. Zij publiceerde verschillende artikelen, onder andere over de Opstap, waar ze sinds 2008 lesgeeft en nieuwe cursisten ontvangt. Hiernaast werkt Kaj bij een Expertisecentrum voor Psychotrauma en PTSS en heeft zij als beeldend therapeut een eigen praktijk.
Zie ook: http://www.kajglasbergen.nl

 

Guus Glass

Guus heeft in 1986 de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag afgerond. Daarna heeft hij veel geëxposeerd en gewerkt met een culturele werkbeurs van de gemeente Den Haag.
Sinds 1993 is hij, na het volgen van een didactische bijscholing, werkzaam als docent beeldend met specialiteit grafische druktechnieken bij diverse opdrachtgevers, zoals MK24.
Na een aanvullende training als begeleider in de Creatieve Therapie, geeft hij jaarlijks een grafiekproject voor de Opstap en is hij er invaldocent.
Zie ook:  www.arttrack.nl/GuusGlass

 

Ina Brekelmans

Ina is beeldend kunstenaar en docent tekenen en grafiek. Ook als beeldend kunstenaar tekent zij en maakt ze grafiek: droge naalden in combinatie met aquarel en Gelli-prints. Als grafiek-docent werkt ze sinds 1989 bij MK24., waar ze begon in het grafiek-atelier en deze lessen later inruilde voor tekenlessen.
Op 1 maart 2021 is Ina als docent bij de Opstap begonnen, op het moment dat de Opstap een tweede locatie opende: “De Opstap in het Claverhuis”.  Zij voelde zich daar, vertelde ze, ‘meteen als een vis in het water’.
Zie ook:  https://inabrekelmans.nl

 

April Bergvik

April kwam in 1987 uit Zweden naar Amsterdam. Zij heeft daar eerst een cursus beeldende oriëntatie bij MK24 (toen nog ‘de Werkschuit’) gedaan, en daarna de Gerrit Rietveld Academie, die zij in 1994 afrondde. Na een opleiding Didactisch Bijscholing, en na les te hebben gegeven in verschillende beeldende disciplines en voor heel verschillende groepen heeft zij de opleiding tot docent Beeldende kunst en vormgeving gevolgd bij de HvA.  En nu is ze weer terug in het gebouw van MK24, als docent bij de Opstap!
Als beeldend kunstenaar maakt April schilderijen, foto’s, films, installaties en decors.

 

Wat biedt De Opstap?

Stichting De Opstap biedt cursussen in beeldende vorming voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Je kunt cursus volgen voor één dagdeel per week. Daarnaast bieden wij een vrije werkplaats.

De lessen zijn serieus en vragen om betrokkenheid. Aan de hand van opdrachten kun je je talenten en technieken ontwikkelen. Het samen bekijken van het werk is onderdeel van de les.

Contact

Stichting De Opstap
Mauritskade 24
1091 GC Amsterdam
020 665 62 15
info@deopstap.nl

Bellen kan maandagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur en donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur.

Intakes worden gedaan op maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.