De docenten

Cora Mulder

Cora is eerstegraads docent beeldende vorming, beeldend kunstenaar en yogadocent. Als lid van Kunstenaarsvereniging Sint Lucas exposeert zij regelmatig.
Vanaf 1998 werkt Cora als docent bij de Opstap. Zij verzorgt er cursussen en ondersteunt cursisten in hun creatieve en persoonlijke talentontwikkeling.
Zie ook: http://www.cora-mulder.nl

 

Frouke Russchen

Frouke is docent beeldende vorming, heeft kort op de Rietveld Academie (mode en fine art) en op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht vertoeft (theater vormgeving) en heeft een HBO Master in Kunst en Educatie afgerond. Zij geeft sinds 2002 kunstlessen aan kinderen, jong volwassenen en volwassenen en werkt nog graag met verschillende kunsttechnieken aan haar eigen creatieve ontplooiing.

 

Wendy Ernst

Wendy is eerstegraads docent beeldende vorming, beeldend kunstenaar en beeldend vaktherapeut.  Vanaf 2000 werkt zij bij diverse kunstencentra en begeleidt zij mensen in hun beeldend werk. Zij verzorgt cursussen voor kinderen en volwassenen en ondersteunt hen ieder op hun eigen pad van de beeldende ontwikkeling.

 

Ina Brekelmans

Ina is beeldend kunstenaar en docent tekenen en grafiek. Als beeldend kunstenaar tekent zij en maakt ze grafiek: droge naalden in combinatie met aquarel en Gelli-prints. Als grafiek-docent werkt ze sinds 1989 bij MK24, waar ze begon in het grafiek atelier en deze lessen later inruilde voor tekenlessen.
Sinds maart 2021 is Ina als docent bij de Opstap betrokken. Zie ook inabrekelmans.nl

 

Guus Glass

Guus heeft in 1986 de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag afgerond. Daarna heeft hij veel geëxposeerd en gewerkt met een culturele werkbeurs van de gemeente Den Haag.
Sinds 1993 is hij, na het volgen van een didactische bijscholing, werkzaam als docent beeldend met specialiteit grafische druktechnieken bij diverse opdrachtgevers, zoals MK24.
Na een aanvullende training als begeleider in de Creatieve Therapie, geeft hij jaarlijks een grafiekproject voor de Opstap en is hij er invaldocent. Zie ook:  www.arttrack.nl/GuusGlass

 

April Bergvik

April kwam in 1987 uit Zweden naar Amsterdam. Zij heeft daar eerst een cursus beeldende oriëntatie bij MK24 (toen nog ‘de Werkschuit’) gedaan, en daarna de Gerrit Rietveld Academie, die zij in 1994 afrondde. Na een opleiding Didactisch Bijscholing, en na les te hebben gegeven in verschillende beeldende disciplines en voor heel verschillende groepen heeft zij de opleiding tot docent Beeldende kunst en vormgeving gevolgd bij de HvA.  En nu is ze weer terug in het gebouw van MK24, als docent bij de Opstap! Als beeldend kunstenaar maakt April schilderijen, foto’s, films, installaties en decors.

 

Bert Abbing, teamleider en coördinator

Opgeleid als eerstegraads docent beeldende vorming aan de de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (tegenwoordig AHK Breitner Academie) heeft Bert zich toegelegd op tekenen en schilderen met olieverf. Na ook werkzaam te zijn geweest bij Het Parool (coördinator internetredactie, webmaster) en vredesorganisatie PAX (projectcoördinator, webmaster) is hij in maart 2022 aan de slag gegaan als teamleider en coördinator bij De Opstap. Voor De Opstap onderhoudt hij onder meer de contacten met zusterorganisaties en gemeente.

Wat biedt De Opstap?

De Opstap biedt dagbesteding in de vorm van creatieve cursussen voor Amsterdammers die kwetsbaar zijn ten gevolge van psychische problematiek.

Je kunt cursus volgen voor één dagdeel per week. Daarnaast bieden wij een vrije werkplaats.

De lessen zijn serieus en vragen om betrokkenheid. Aan de hand van opdrachten kun je je talenten en technieken ontwikkelen. Het samen bekijken van het werk is onderdeel van de les.

Contact

De Opstap is HKZ gecertificeerd.Stichting De Opstap
Mauritskade 24
1091 GC Amsterdam
020 665 62 15
info@deopstap.nl

Wij zijn van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar.

Kennismakingsgesprekken worden op afspraak gedaan.