De Opstap – ik kan het echt niet missen

De Opstap is uniek. Er wordt lesgegeven door docenten die zijn afgestudeerd aan de kunstacademie en daardoor veel kennis en ervaring in het creatieve proces bezitten. De opdrachten zijn daarom ook heel divers, waardoor je ervaring op doet en voor jezelf erachter komt wat je meer ligt om te doen.

Bij de vrije werkplaats kun je je eigen werk maken onder begeleiding van een docent. Dit zit goed in elkaar. Voor mijzelf is het mede daarom zo waardevol.

Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en ben nu voor het eerst begonnen in de vrije werkplaats. Daarvoor was ik nog niet zover dat te kunnen, zowel qua creatieve kennis als het mentale proces. En ook daar heeft De Opstap verstand van. Je kunt daarom bijvoorbeeld gewoon even naar de tuin gaan of bespreekbaar maken dat je last van te veel prikkels hebt.

Ik ben ernstig ziek geweest, waardoor ik heel bewust stil ben gaan staan bij de vraag wat in het leven voor mij belangrijk is; wat het leven de moeite waard maakt, helemaal gezien het feit dat ik niet meer werk.

Ik kwam uit op twee dingen en dat is de mensen om mij heen waar ik om geef en het creatieve. Ik kan niet zonder mij creatief te kunnen uiten, het is letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Als De Opstap wegvalt, valt een basis voor me weg en zal het moeilijk zijn om overeind te blijven, zo niet zelfs onmogelijk.

De Opstap helpt je weer overeind na zware periodes. Ik kan het echt niet missen!

– geschreven door een cursist van De Opstap  

Meer ervaringsverhalen van cursisten

Wat biedt De Opstap?

De Opstap biedt dagbesteding in de vorm van creatieve cursussen voor Amsterdammers die kwetsbaar zijn ten gevolge van psychische problematiek.

Je kunt cursus volgen voor één dagdeel per week. Daarnaast bieden wij een vrije werkplaats.

De lessen zijn serieus en vragen om betrokkenheid. Aan de hand van opdrachten kun je je talenten en technieken ontwikkelen. Het samen bekijken van het werk is onderdeel van de les.

Contact

De Opstap is HKZ gecertificeerd.Stichting De Opstap
Mauritskade 24
1091 GC Amsterdam
020 665 62 15
info@deopstap.nl

Wij zijn van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar.

Kennismakingsgesprekken worden op afspraak gedaan.