De Opstap maakt dat ik elke keer een stapje beter word en me beter voel over mezelf

Als lijder aan langdurige PTSS, de nodige fysieke beperkingen, verslavingsproblematiek en klinische depressie kwam ik na bijna veertig jaar vruchteloze therapie en opnames vijf jaar geleden bij De Opstap terecht.

Ik heb wel recht van spreken als ik dus zeg dat De Opstap voor mij het enige is geweest wat een blijvende positieve invloed uitoefent op mijn staatje van zijn. Na elke les bij De Opstap voel ik me beter over mezelf, gesteund en gewaardeerd.

Dit komt doordat De Opstap:

A: mij een dagbesteding geeft die niet alleen zinvol is, maar kwalitatief van een zo hoog niveau dat ik prestaties kan leveren waar ik daadwerkelijk trots op ben.

B: dit in een omgeving gebeurt waar ik me absoluut veilig voel.

C: ik me creatief kan uiten, zonder te hoeven praten kan ik me uitdrukken, en vormgeven aan waar de schoen voor mij wringt.

D: anders dan bij eerdere therapieën of dagbesteding kom ik De Opstap niet vermoeid uit, maar energieker.

E: dit komt omdat er bij De Opstap prachtige kunst wordt gemaakt, ook door mij(!) dankzij vakkundige begeleiding, mooie materialen en een veilige omgeving zonder enige prestatiedrang. Er is een zorgzaam klimaat, zonder iets te hoeven zeggen zorgen we dat iedereen tot z’n beste recht kan komen.

De Opstap is voor mij niet alleen een dagbesteding die structuur aanbrengt en voor sociaal contact zorgt, maar maakt dat ik elke keer een stapje beter word en me beter voel over mezelf.

Zonder De Opstap zou ik niet weten waar ik terecht kon.

– geschreven door een cursist van De Opstap

Meer ervaringsverhalen van cursisten van De Opstap

 

Wat biedt De Opstap?

De Opstap biedt dagbesteding in de vorm van creatieve cursussen voor Amsterdammers die kwetsbaar zijn ten gevolge van psychische problematiek.

Je kunt cursus volgen voor één dagdeel per week. Daarnaast bieden wij een vrije werkplaats.

De lessen zijn serieus en vragen om betrokkenheid. Aan de hand van opdrachten kun je je talenten en technieken ontwikkelen. Het samen bekijken van het werk is onderdeel van de les.

Contact

De Opstap is HKZ gecertificeerd.Stichting De Opstap
Mauritskade 24
1091 GC Amsterdam
020 665 62 15
info@deopstap.nl

Wij zijn van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar.

Kennismakingsgesprekken worden op afspraak gedaan.