Met De Opstap vond ik de weg terug omhoog

Het was in het voorjaar van 2018 dat ik bij De Opstap terecht kwam, nadat mijn zorgverlener mij had doorverwezen. Ik had op dat moment een moeilijk jaar achter de rug en kampte met psychische problemen.

Na de intake kwam ik terecht bij de cursus van Cora. Het was wel even wennen aan al die nieuwe mensen in de groep, maar ik werd goed opgevangen en na een poosje begon ik me er al aardig thuis te voelen.

Ik vond het prettig om in een veilige omgeving weer met mijn creatieve talent bezig te zijn. Het was ook hier dat ik de grafiek ontdekte. Ik ging linosnedes maken. Na een jaar cursus besloot ik naar de vrije werkplaats te gaan om me verder te ontwikkelen in de grafiek. Ik vond het ook mooi dat ik de gelegenheid kreeg bij de Opstap om een cursus etsen te volgen bij Guus. Het was weer een nieuwe uitdaging en heel inspirerend om te doen.

Na vijf jaar Opstap voelde ik de behoefte om wat anders te gaan doen. Ik vond wat ik zocht bij MK 24, een cursus schilderen met acrylverf. Dit deed ik eerder ook al, maar ik wilde nieuwe dingen leren. Het was weer een nieuwe stap vooruit.

Terugkijkend op de afgelopen vijf jaar, kan ik zeggen dat De Opstap heel nuttig is geweest voor mij om de weg omhoog terug te vinden middels het creatieve proces. Het heeft zeker bijgedragen aan mijn  herstel. Ik wil daarom ook alle docenten bedanken dat ze mij hierbij begeleid hebben. En ik wens iedereen bij de Opstap nog veel mooie creatieve, inspirerende uurtjes.

Wim

Meer ervaringsverhalen van cursisten

Wat biedt De Opstap?

De Opstap biedt dagbesteding in de vorm van creatieve cursussen voor Amsterdammers die kwetsbaar zijn ten gevolge van psychische problematiek.

Je kunt cursus volgen voor één dagdeel per week. Daarnaast bieden wij een vrije werkplaats.

De lessen zijn serieus en vragen om betrokkenheid. Aan de hand van opdrachten kun je je talenten en technieken ontwikkelen. Het samen bekijken van het werk is onderdeel van de les.

Contact

De Opstap is HKZ gecertificeerd.Stichting De Opstap
Mauritskade 24
1091 GC Amsterdam
020 665 62 15
info@deopstap.nl

Wij zijn van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar.

Kennismakingsgesprekken worden op afspraak gedaan.