Opgeladen met kunst en positiviteit

Hallo allemaal, ik wilde graag vertellen wat De Opstap voor mij betekent

Ik ben op 28 maart 2020 positief getest op corona en erg ziek geweest. Na acht maanden in bed ben ik naar het revalidatiecentrum gegaan, maar mijn zenuwen zijn zo aangetast dat ik moeilijk zonder pijn kan lopen.

Ik kreeg een depressie omdat mijn leuke leven een nieuwe wending kreeg. Ik kreeg zware medicatie en toen ik daarmee wilde stoppen ben ik in een psychose terecht gekomen en werd ik naar de crisisdienst verwezen. Ik moest echt stap voor stap weer op mijn benen leren staan. Ik kwam in de dagbehandeling terecht waar ik kennis maakte met het atelier wat je op gezette tijden kon bezoeken en raakte helemaal verliefd op schilderen en andere kunstvormen. Ik kon doen wat ik wilde en heb dat ook gedaan.

Het werd na negen maanden tijd om uit de dagbehandeling te gaan en ik kreeg wat adresjes mee om me verder te oriënteren. De Opstap, die ik contacteerde, had iets met kunst en vrije werkplaats te maken. Ik werd uitgenodigd voor een intakegesprek met Cora en voelde zoveel positieve energie van haar dat ik er eigenlijk gelijk al wilde zijn. Ik heb gekozen voor maandagmiddag voor kunsteducatie en vrije werkplaats in MK.

Al bij de eerste les kwam ik in een groep terecht met hele fijne mensen die elkaar begrijpen en steunen. Wat was dat een verademing om gelijkgestemden te ontmoeten die allemaal een reden hadden om bij De Opstap te willen zijn, om jezelf over te geven aan je artistieke zelf. Alsof je weer in de schoolbanken zit.

De docenten zijn zo begaafd en leren mij alle aspecten van kunst. Het is voor mij een wonder dat ik hier terecht ben gekomen. Het heeft mij weer veer- en drijfkracht gegeven heeft om uit te kijken naar iets en een doel te krijgen om weer voor te leven. In beweging blijven, lieve mensen te ontmoeten bij de les van Ina en haarzelf natuurlijk.

Ik heb ook een paar workshops mee mogen maken, dat was heel gezellig en leuk en leerzaam. In de vrije werkplaats was daar Cora met haar heerlijke Amsterdamse humor, zo lekker direct. Wat een feest voor mij iedere keer weer. De Opstap heeft me weer een doel gegeven, om met kunst bezig te zijn in zo’n stimulerende omgeving. Ik ben door mijn spierziekte mezelf wel eens tweederangs gaan voelen, maar ik voel me blij en krijg ik zoveel energie van mensen om me heen dat ik nog nageniet als ik weer thuis ben. Opgeladen met kunst en positiviteit. Ik kijk er steeds naar uit. Dank.

– geschreven door een cursist van De Opstap

Wat biedt De Opstap?

De Opstap biedt dagbesteding in de vorm van creatieve cursussen voor Amsterdammers die kwetsbaar zijn ten gevolge van psychische problematiek.

Je kunt cursus volgen voor één dagdeel per week. Daarnaast bieden wij een vrije werkplaats.

De lessen zijn serieus en vragen om betrokkenheid. Aan de hand van opdrachten kun je je talenten en technieken ontwikkelen. Het samen bekijken van het werk is onderdeel van de les.

Contact

De Opstap is HKZ gecertificeerd.Stichting De Opstap
Mauritskade 24
1091 GC Amsterdam
020 665 62 15
info@deopstap.nl

Wij zijn van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar.

Kennismakingsgesprekken worden op afspraak gedaan.